visszaélés-bejelentő rendszer

VESTIGO TRUST
visszaélés
-bejelentő rendszer

2023. május 25-én új jogszabály, a foglalkoztatói visszaélés-bejelentő rendszerek kötelező alkalmazását előíró törvény jelent meg.

Megfontolt és megalapozott döntést szeretne hozni, hogy milyen visszaélés-bejelentő rendszert válasszon?

15 év visszaélés kivizsgálási tapasztalatával állunk rendelkezésre egy díjtalan, kötelezettségmentes konzultációra, ahol még azok a kérdések is előkerülnek, amelyekre most még nem is gondol...

Önt mennyire foglalkoztatják ezek a kérdések?

Hogyan tud a cégem megfelelni a törvényi előírásoknak? 

Milyen szabályzatokat, belső eljárásokat kell kialakítanom?

Mi alapján érdemes visszaélés-bejelentő rendszert választanom?

Mit fogok tenni, ha bejelentés érkezik? Hogy fogjak neki a kivizsgálásnak?

Hogyan szűrjem ki a kamu, "becsengetünk és elfutunk" jellegű bejelentéseket?

Névtelen bejelentésekkel is érdemes foglalkozni? Miért?

Miért fontos, hogy inkább a céges bejelentő rendszert használják az emberek? 


Mi történhet, ha nem bíznak meg a céges bejelentő rendszerben, és egyből a hatóságnak teregetik ki a szennyest?

Első lépés: 30 perces díjmentes konzultáció

Beszélgessünk ezekről a kérdéseiről minden kötelezettség nélkül – kérje díjmentes konzultációnkat vezető szakértőnkkel Róth Dénessel, aki 15 éve foglalkozik vállalati visszaélések megelőzésével és kivizsgálásával.


Amiről biztosan beszélünk a díjmentes konzultáció során

Célok

Egy bejelentő rendszer lehetséges céljai a törvényi megfelelésen túl: a transzparens, szabálykövető cégkultúra előnyei.

Kivizsgálás házon belül vagy külsőst megbízva

Csak bejelentő platformra van szükség vagy komplett kivizsgálási szolgáltatásra is: lehetőségek és döntési szempont - érvek pro és kontra.

Szükséges szabályzatok és eljárások

A jogszabályi megfeleléshez szükséges belső eljárások, szabályzatok és tájékoztató dokumentumok.

Bevezetés és kommunikáció

.Mit és hogyan érdemes kommunikálni az érintettek felé a visszaélés-bejelentő rendszer használatával és a megtett bejelentések sorsával kapcsolatban.

Ki és mit fog bejelenteni

A bejelentők lehetséges köre, a bejelentések várható típusainak áttekintése. Melyikkel muszáj foglalkozni és melyekkel érdemes akkor is, ha nem kötelező.

Névtelen bejelentések fogadása

A törvény nem teszi kötelezővé az anonim bejelentések kivizsgálását, de nem is határozza meg, hogy milyen kritériumok alapján tekinthető azonosítottnak egy bejelentő. Lehetséges megoldások erre a problémára.

Adatvédelmi követelmények

Amit egy email alapú megoldás nem tud teljesíteni és emiatt akár NAIH-bírság is fenyegetheti a céget.

Munkáltatói márka és cégkultúra 

A transzparens és szabálykövető cégkultúra kedvező hatással van a cégkultúra. Csökkenti a fluktuációt és segít a kiemelkedően teljesítő munkatársak megtartásában.

Kérje a 30 perces díjmentes konzultációt!

Beszélgessünk ezekről a kérdéseiről minden kötelezettség nélkül – kérje díjmentes konzultációnkat vezető szakértőnkkel Róth Dénessel!

Ki ez a Róth Dénes, és miért kellene hallgatnom rá? 

Róth Dénes vagyok, üzleti magándetektív, a Vestigo vezető tanácsadója.

2005 óta foglalkozom céges belső visszaélések kivizsgálásával, 2013 óta a magyar középvállalati szektorra kidolgozott módszertan segítségével a megelőzéssel is.

Igazságügyi informatikai szakértőként csöppentem bele először céges visszaélések felderítésébe. Az évek során a számtalan projekt keretében tucatnyi iparágban tevékenykedő cég belső működésére láttam rá, a bútorgyártástól kezdve, az élelemiszeriparon és a gyógyszer-nagykereskedelmen át, a kozmetikai vagy éppen az autóiparig.

A VESTIGO TRUST visszaélés-bejelentő rendszer és a köré épülő teljes, cégre szabott MEGOLDÁS az így szerzett tapasztalatok esszenciája.

Ami a hivatalos képzettségemet illeti: eredeti szakmám szerint informatikai mérnök vagyok, később ezt egy jogi másoddiplomával egészítettem ki. Magánnyomozó végzettséggel és különböző szakmai címekkel rendelkezem, amelyek közül ebben a témában a CMC (Certified Management Consultant – bejegyzett vezetési tanácsadó) az igazán lényeges.

Vállalati belső visszaélések témakörében előadóként találkozhatott már velem PP Konferencián, az MLBKT éves szakmai kongresszusán, de olvashatta cikkeimet a Piac és Profit hasábjain.

Személyesen is fontos számomra, hogy a magyar középvállalatok olyan megoldást válasszanak – akár a mienkét, akár egy versenytársunkét – amely nem csak a jogi előírásoknak felel meg, hanem a vállalati-tulajdonosi célokat is szolgálja.

Kérje a 30 perces díjmentes konzultációt!

Beszélgessünk ezekről a kérdéseiről minden kötelezettség nélkül – kérje díjmentes konzultációnkat vezető szakértőnkkel Róth Dénessel!

Mikor tudunk beszélgetni?

Hetente néhány 30 perces időszakot tudok szabaddá tenni ezekre a díjmentes konzultációkra és Önökéhez hasonló cégek ezrei keresik megoldást.

Csapjon le a lehetőségre most és kérje az díjmentes konzultációt, hogy minden kérdésére mielőbb választ kaphasson!